You Are Reading

23

MENARIK : Rahsia Jantina Laptop Anda

Fazreen Wednesday, November 3, 2010
Apa yang menarik untuk dikongsikan hari ini, bagaimana u'oulz dapat mengenalpasti jantina Lappy peribadi u'oulz. Kredit untuk laman blog alisyashophia. Mie cadangkan u'oulz cuba langkah2 yang Mie beri di bawah ini. Harap2 menjadi, hehe:

1) Mula2 u'oulz buka Notepad, dan kemudian paste-kan code yang Mie bold-kan ni, OK:

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2) Kemudian, tekan File > Save As > Save as Type.

3) Tukarkan Text Documents (*txt) kepada All Types.

4) File Name u'oulz letakkan sebagai love u.vbs (maknanya Save As, love u.vbs).

5) Pastikan u'oulz save di Desktop untuk memudahkan pencarian.

6) Lepas Save, u'oulz tutup Notepad tadi, dan cari semula file yang di-save di Desktop.

7) Double click pada file tersebut.

8) Dengarkan suara yang menyebut "I Love You" tu, samada lelaki atau perempuan. OK?


Hasil:
Hasil sudah tentu satu antara dua, samada suara lelaki atau perempuan. Mie dah cuba aplikasi ni, dan hasilnya Mie dengar suara perempuan. Jadi maknanya, Mie dah ada 'girlfriend' baru, yeay~!! hehe.. Mie jalan2 kat Google tadi, terjumpa nama Nydia. Jadi Mie nak namakah laptop Mie ni, "Nydia"

Kenapa Nydia?
Nydia ni nama perempuan. Dalam bahasa Latin, Nydia bermaksud 'sarang' atau 'melindungi'. Manakala di Greece pula, Nydia bermaksud 'anggun'. Mungkin sesuai la untuk laptop kesayangan Mie ni, hehe~!

23 bebelan:

Ainismaira said...

Amboi romantiknye..Siap ade name g.. hee.. laptop saye gune ni lelaki.. haha.. patot la tahan lasak je ni..

Azmie said...

Ainismaira:

hehe~ eak.. tp lappy sy syg sngt kt sy.. slalu dgn sy.. & xprnh skt kn hti sy.. hihi~

Weeda said...

mie bila nak kawen ngen nydia? hahaha...lariksss

chuu said...

name lappy saye suzie^^v
girl larh., hahaxx

Azmie said...

weeda:
nakal eaa awak.. xleh kawen.. xnk kawen.. haha!

chuu:
suzie..? hihi.. pulak daaaa~!

ღ Sumomo-chan ღ said...

ehehe. saya da buat da.
dan jantina lappy saya adalah lelaki ok ? wahahahaha i loikeeee.
patotlaaa saya syg sgt kat lappy saya. ekeke ;p

diamuslima said...

huhuhu... laptop sy x menjawab pun?? ade kah dia merahsiakan jantina dia... huhuhu... bb...

wani harumi said...

beliaw adelah perempuan dan diberi nama yuuta

Azmie said...

Sumomo-Chan:
lappy awak boy eak..? wah~ berkasih sayang laa awak berdua yer.. hihi

DiaMuslima:
tak jawab..? try again yer..

Wani:
yuuta..? macam pernah dengar nama tu.. rindu yuuta sangat2..

bunga ungu said...

laptop bunga ni suara lelaki lah... hahaha... dah dapat pakwe...

Azmie said...

Bunga Ungu:
iyer..? wah~ bagus2.. yeaayy!

Fatin Sakura said...

Nama laptop Sakura ialah Citiey hehe..
Azmie ade 'makwe'la nie..ehehehe..

♥ηαβειια♥ said...

laptop sy berjantina perempuan. x best~ x ley nk menggedik2 dgn laptop. hurm!

Azmie said...

Fatin Sakura
ha'ah.. makwe baru.. hihi.. citiey..? hihi.. Siti..?

ηαβειια
eyh.. boleh je.. jd kn dia best friend.. kalau awk ckp cmtu, kang dia majuk.. haa, kn susah..

Cik Anis said...

penah dh buat cmni...laptop sy laki..hehehe..pastu tukar2 perkataan love u tu kpd mcm2 ayat..jom makanla,sayang awakla..lagi kelakar dgr die ckp..hahaha..

Azmie said...

cik anis:
tu laa pasal.. saya pun dah banyak tukar code nye.. kasi lain plak ayat nye... hihi

alienelliz said...

ell dh buat dh..sampai skrg ell dh clash dgn lap top ell sebab laptop ell lelaki!! haha nice sharing..tapi laptop ell tetap isteri no 2 ell..haha

Azmie said...

alienelliz:
mcm2 laa ko nie.. haha! thanks ya singgah sini..

aisyah_cha2(✿◠‿◠) said...

skenye...

gegirl gak... :D

Azmie said...

aisyah:
iyer..? yeaaa same..

- Princess kitty - said...

kenapa n mengape saya buat tak jadikkk..?? huk3..sedihh

Azmie said...

cik kitty:
try again k..

- Princess kitty - said...

tak bule jugeekk..

can't find script engine "VBScript"for script
"c:\users\latifah88\Desktop\love.vbs".

ha mcm tu die kate..hehe :D

 
Copyright 2010 Pesona Akasia
Revive Pink Blogger template Redesign By Pesona Akasia Design