You Are Reading

7

Modifikasi : Wave with Mudguard LC

Fazreen Sunday, February 7, 2010 ,
assalamualaikum..

OK, aku nak fokus pada kerja2 modifikasi Wave 125S ni dengan pemasangan mudguard LC.. thanks kepada korang yang tanya psal benda nih melalui blog Auto Akasia.. hope korang boleh dapat info yang berguna nih..

SOALAN: salam. boleh tanye kos penukaran motor wasabi saudara kat tayar depan tu ke stail motor LC tu?

OK, ni jawapan yang boleh aku kongsi dengan korang.. 1stly, korang beli mudguard LC.. harga dalam RM35-RM50 bergantung pada bengkel yang menjualnya.. then dapat kan 1 set special clip.. harga dalam RM10 laa lebih kurang.. kalau nak kos lagi rendah, korang dapatkan hose clip yang boleh dapat kat mane2 kedai hardware..

aku ade TUTORIAL khas untuk korang belajar buat sendiri modifikasi ni, tapi untuk Wave 125X laa yerp.. jom layan link2 kat bawah nie..

7 bebelan:

g-mie said...

nanti aku upload kan gambar special clip tu

nieja said...

kalu macam aq ne takder moto macam mana..?
ahakzz..!!
huhuhuhu

g-mie said...

ko buat x tau.. dan x phm jerk.. hehe, ni aku wat post utk budak yg tanya psal modi2 tu..

nieja said...

jap2...
aq wat tak paham.....?
hah....aq xpaham.....
huuhuhuhuhuhu.....
nak terangkan kat ji2,moto boypren aq tue LC...adoyaiii...
so,aq wat tak paham je lah....
wei,ble ko balik key ell....
cuti rye cina nie ko balik tak...?

Anonymous said...

kriss ley x buh mudguard lc

g-mie said...

to Tidak Bernama:
Kriss bro tu model Kriss yang mana..?
Kriss lama atau Kriss 120 Sport..?
bak kata orang2 muda.. kita yang buat 'dia'.. so, aku yakin boleh pasang.. TAPI.. serious jadik buruk gile.. aku pun dah tanggalkan.. kene gelak beb..!! lagipun aku pasang untuk eksperimen je..

terpulang laa pada bro nak pasang atau x.. k..

sekarang musim DIY pasang lampu X1R (lampu LED model LC Spirit) kat kebanyakan motor lain.. Kriss pun boleh masuk.. TAPI kena modified coverset sket kat belakang.. aku belum try.. tapi teringin jugak nak buat..

safiq iazzuddin said...

Perghh Lawa..aq pernah pasang kat wave ultimo x aq..brapa minggu je bertahan..ada 1 hari terjun lubang..kebaboom..berasap muguard aq..hahah..sedih gak ar..

 
Copyright 2010 Pesona Akasia
Revive Pink Blogger template Redesign By Pesona Akasia Design